Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης

Η κουζίνα της καθορίστηκε από τη συνήθεια του μεζέ, που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες της δεκαετίας του 1920. Αυτοί έφεραν και την παράδοση του πατσά, της σούπας και της περίφημης μπουγάτσας.

Φεύγοντας από τη Θεσσαλονίκη, θα έχετε πάρει χίλιες αναμνήσεις και κάποια κιλά…

Υψηλή γαστρονομία και ιστορικά μαγειρεία, κοσμοπολίτικα εστιατόρια, ψαγμένα ουζάδικα μέσα στις παλιές αγορές, κουτούκια και all day restaurants σάς προσφέρουν μια μοναδική γευστική εμπειρία από την πρωτεύουσα της Βόρειας Ελλάδας. Πόλη και Πόντος, Βαλκάνια και Μεσόγειος, Μακεδονία και Θράκη, όλοι οι πολιτισμοί στο πιάτο σας.

Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης αντικατοπτρίζει το χωνευτήρι των πολιτισμών, που υπήρξε η πόλη για πολλούς αιώνες. Η κουζίνα της καθορίστηκε από τη συνήθεια του μεζέ, που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες της δεκαετίας του 1920. Αυτοί έφεραν και την παράδοση του πατσά, της σούπας και της περίφημης μπουγάτσας.