ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Μοναδική Τοποθεσία

Ανακαλύψτε την πόλη της Θεσσαλονίκης

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει κανείς μια πόλη είναι
περπατώντας την! Το ιστορικό κέντρο, το λιμάνι, το Παραλιακό Μέτωπο και φυσικά η
νέα παραλία με τους χώρους αναψυχής και τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα είναι μόνο
κάποια από τα δημοφιλή μέρη της πόλης που αξίζει να επισκεφτεί κανείς .

Λευκός Πύργος

Σήμα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης, αέναο σύμβολο της πόλης, ο Λευκός Πύργος αποτελεί με διαφορά το πιο πολυεπισκέψιμο σημείο της. Θα τον δείτε να στέκεται αγέρωχος και υπερήφανος στην παραλία της πόλης και θα ενθουσιαστείτε από την πέτρινη κυλινδρική του όψη. Έχει ύψος 33,90 μ. και διάμετρο 22,70 μ., ισόγειο και έξι ορόφους στους οποίους και θα ξεναγηθείτε κατά την επίσκεψή σας. Σήμερα στον Πύργο φιλοξενείται έκθεση του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού με θέμα την ιστορία της πόλης.

Νέα Παραλία

Την πιο χαλαρωτική και ρομαντική βόλτα στη Θεσσαλονίκη θα την κάνετε κατά μήκος της Νέας Παραλίας. Με την ανάπλαση που έχει συντελεστεί, θα απολαύσετε έναν περίπατο με ευρωπαϊκό αέρα και εντυπωσιακά θεματικά πάρκα, που ενισχύουν την εικόνα της πανέμορφης αυτής πόλης! Μπορείτε να συνδυάσετε τη βόλτα σας με έναν καφέ την ώρα του ηλιοβασιλέματος με θέα στο Θερμαϊκό.

Άνω Πόλη

Απολαύστε μια από τις πιο παραδοσιακές βόλτες σας στη Θεσσαλονίκη, εντάσσοντας στο πρόγραμμά σας έναν περίπατο στην αυθεντική Άνω Πόλη. Η συγκεκριμένη περιοχή διασώθηκε από την πυρκαγιά του 1917 και βρίσκεται στο βορειότερο και ψηλότερο τμήμα της παλιάς πόλης. Αρχίζει ουσιαστικά από τη βόρεια πλευρά της οδού Αγίου Δημητρίου φτάνοντας βόρεια ως τα τείχη της Ακρόπολης και δυτικά και ανατολικά ως τα αντίστοιχα Βυζαντινά Τείχη.

Ροτόντα

Αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα Παλαιοχριστιανικά και Βυζαντινά Μνημεία της Θεσσαλονίκης, το οποίο μάλιστα έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αψίδα του Γαλέριου και θα σας θυμίσει πολύ το Πάνθεον στη Ρώμη.

Ομπρέλες

Οι "Ομπρέλες", ένα εντυπωσιακό εικαστικό έργο του σπουδαίου γλύπτη Γιώργου Ζογγολόπουλου, είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης και τραβούν το βλέμμα κάθε επισκέπτη. Για την ιστορία, το συγκεκριμένο έργο του Ζογγολόπουλου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Biennale της Βενετίας το 1993, όπου απέσπασε πολύ θετικές κριτικές, ενώ το 1997 στήθηκαν έξω από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Πλατεία Αριστοτέλους

Είναι μια από τις κεντρικότερες -αν όχι η κεντρικότερη- πλατείες της Θεσσαλονίκης. Η πλατεία Αριστοτέλους συνδυάζει τη βυζαντινή τεχνοτροπία με τη δυτικοευρωπαϊκή αρχιτεκτονική, φιλοξενεί τα δύο κτήρια-σήματα κατατεθέντα της πόλης, το Ολύμπιον και το Ηλέκτρα, που χτίστηκαν το 1650 και 1960 αντίστοιχα, και γενικά έχει έναν κοσμοπολίτικο χαρακτήρα που γοητεύει όποιον την αντικρίσει.

ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΜΝΗΜΕΙΑ

ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ

Κάντε την κράτηση σας και επωφεληθείτε

Απολαύστε την κεντρική τοποθεσία του Magnifique Luxury Suites. Περιηγηθείτε στη μαγική πόλη
της Θεσσαλονίκης και επωφεληθείτε από τις προσιτές τιμές μας.