Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας έρχεται πρώτη στην καρδιά σας.

Στη Βόρεια Ελλάδα, με έδρα της τη Μακεδονία, υπάρχει μια πόλη που όμοιά της δεν υπάρχει σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μια τεράστια πολιτισμική «μαρμίτα» είναι η Θεσσαλονίκη, όπου όνειρα, ιδέες, οράματα και τάσεις κοχλάζουν υπόγεια σε μία εναλλακτική σκηνή. Μες στο πλήθος και στους δρόμους, θα διαβάσετε την ιστορία της: Θερμαϊκός κόλπος, Λευκός Πύργος, λεωφόρος Νίκης, πλατεία Αριστοτέλους, οδός Μητροπόλεως, οδός Τσιμισκή, Λαδάδικα, Αγορά Μοδιάνο, Μπιτ Παζάρ, Άνω Πόλη. Χιλιάδες χρόνια τώρα αυτή η πόλη-λιμάνι του Βορρά αποτελεί σημείο συνάντησης ανθρώπων με διαφορετικές κουλτούρες. Η Θεσσαλονίκη είναι κιμπάρισσα και δεν κρατάει μυστικά. Σπουδαία αξιοθέατα, καφέ, μπαρ, παραδοσιακές ταβέρνες, γκουρμέ εστιατόρια, έντονη νυχτερινή ζωή – όλα συναντιούνται εδώ, στην πεντάμορφη «νύφη του Θερμαϊκού». Απλά και γενναιόδωρα, θα σας χαρίσει τις καλύτερες στιγμές της.

Θεσσαλονίκη: πολιτισμός και πολυπολιτισμικότητα
Γνωρίστε το πλήθος των πολιτισμών που συνυπήρξαν για αιώνες στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Περιηγηθείτε στο Γαλεριανό Συγκρότημα, επισκεφθείτε το Εβραϊκό Μουσείο, σ’ ένα κομψό διατηρητέο κτήριο του 1904 και το σπίτι–μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ. Περπατήστε στα πλακόστρωτα Λαδάδικα, ένα εξαιρετικό παράδειγμα ανάπλασης παλιών κτισμάτων που αξίζει να δείτε.

Στην παραλία, σε μια μοναδική βόλτα με εμβληματικά κτήρια, θα βρείτε τις Αποθήκες του λιμανιού που στεγάζουν το Μουσείο Φωτογραφίας, το Μουσείο Κινηματογράφου και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης. Ο Λευκός Πύργος, το εμβληματικό μνημείο της Θεσσαλονίκης, που υψώνεται στην παραλία, φιλοξενεί στο εσωτερικό του έκθεση για την ιστορία της πόλης σε multimedia περιβάλλον.

Πηγή : https://www.discovergreece.com